Wie ben ik?

Ik werd geboren in 1979 en loop dus ondertussen al bijna een halve eeuw rond op deze bol.
Maar zoals de meeste leeftijdsgenoten, voel ik me vanbinnen een heel pak jonger dan de veertiger die mij 's morgens in de spiegel groet.

Ik ben behoorlijk eigenwijs en draag authenticiteit hoog in het vaandel. Je zal mij, bijvoorbeeld, meestal in korte broek zien, ook al vriest het buiten, omdat dat is waar ik mij goed bij voel.
En dat is in mijn ogen een van de belangrijkste zaken in het leven; de vrijheid vinden om jezelf te kunnen zijn en je eigen pad bewandelen met respect voor de anderen.

Wat doe ik?

Ik werk in de eerste plaats oplossingsgericht, het doel van mijn ondersteuning is om een blijvende verandering te realiseren waardoor jij moeilijkheden in je leven kan oplossen of aanvaarden.
Vaak vind ik het ook wel zinvol om even terug te kijken en te begrijpen hoe je gekomen bent tot waar je vandaag staat. Maar in dat begrijpen van het verleden, ligt niet altijd de oplossing verborgen die je vandaag nodig hebt.

Het ligt ook niet in mijn macht om jouw probleem op te lossen, ik kan je enkel bijstaan op jouw pad om je eigen probleem op te lossen.
Enkele sleutelconcepten die ik daarbij tracht te hanteren :
  • Kortdurende therapie : Een aantal hoeven we niet te plakken op de sessies, maar we werken actief toe naar een doel en daarbij hoeft de therapie niet langer te duren dan nodig.
  • Psycho-educatie : Zelfinzicht vergroten vind ik erg belangrijk, ik geef je graag uitleg over je symptomen en hun oorzaken, op een duidelijke en begrijpelijke manier.
  • Oplossings- en doelgericht : Tijdens de sessies houden we duidelijke doelen voor ogen en nemen we concrete stappen om deze te verwezenlijken.