Oplossingsgerichte therapie

Oplossingsgerichte therapie richt zich voornamelijk op de toekomst en gaat niet graven in het verleden naar oorzaken van je "probleem". Want de oplossing van jouw "probleem", heeft waarschijnlijk zelfs weinig te maken met de oorzaak van je "probleem". En ik zet "probleem" hier heel bewust tussen haakjes, want dat woord is vaak al een "probleem" op zich. Eigenlijk bevind je je gewoon in een bepaalde situatie, terwijl je eigenlijk naar een andere situatie wil evolueren. En je "probleem" is dan te weten te komen hoe je van a naar b kan gaan.

Als oplossingsgericht therapeut help ik je een beter zicht te krijgen op waar je nu bent en waar je naar toe wil. We ontdekken samen wat je kan doen om die verandering te verwezenlijken. Tijdens de sessies wordt er veel nagedacht en gepraat, maar de oplossing is iets dat je moet verwezenlijken door daden van verandering te stellen.

Ik bekijk dus tijdens deze sessies samen met jou waar je juist tegenaan botst, wat de essentie is van de verandering die je wil zien in je leven en wat je kan doen om deze te realiseren.

Met welke zaken kan je bij mij terecht?
  • Klachten rond het thema angst (angst/paniekaanvallen, faalangst, verlatingsangst, sociale angsten, ...)
  • Identiteitsproblematiek (onzekerheid, eigenwaarde, ...)
  • Stressproblematiek
  • Zoeken naar eigenheid en zelfontplooiing
  • Algemene klachten van ontevredenheid met hoe de zaken lopen in je leven
Interesse?

Therapie of een ondersteuningstraject begint altijd met een intakegesprek, waarin ik samen met jou een traject op maat kan uitwerken, gebaseerd op jouw specifieke vragen en noden.
Wil je eerst nog meer weten, dan kan je me altijd vrijblijvend vragen mailen via Tom@terrapathos.be

Een intakegesprek aanvragen kan via mail, of via dit formulier.